Partneravgift:
1 spel/sak
49 SEK
2 spel/saker
69 SEK
3 spel/saker
79 SEK
4+ spel/saker
99 SEK

Frakt:
0,23 SEK/gram
Japan -> Svedala

Inrikes frakt tillkommer!


In english

På Svenska


- Lätt som 1, 2, 3... -

Vi handlar arkadspel tillsammans!!

Genom att gå ihop får vi lägre priser, håller nere frakterna och vi kan hjälpas åt kring kompabilitetsfrågor och annat för att underlätta.
Det finns alltid fynd att göra, både för den som letar efter riktigt billiga spel (ibland för endast några få tior) samt för mer kräsna samlare.

Vi köper spelen av en kille i Japan som heter "Hiro". Han jobbar på ett stort företag som sysslar med förströelsemaskiner, främst kring Tokyo.

För jobbet kring dealen tar jag som är dealmaster, Johan, en liten provision (se menyn) per deltagare, beroende på din orderstorlek. Denna är en liten kompensation för mitt arbete, bensinpengar och emballage etc.

Det är lätt som 1-2-3 att medverka. Läs reglerna nedan innan du deltar bara, så du vet vad som gäller.

1. Spellistan
Nästan varje månad får vi en ny spellista från Hiro i Japan.
Normalt kommer denna på en fredag mitt i månaden, och den offentliggörs kl. 21.00. Klicka på "THE LIST" i högra menyn så hittar du den.

Läs igenom spellistan och planera din beställning.
Din beställningen postas i aktuell deal-tråd på Arkadtorget.
Var tydlig vid beställning, ange gärna radnummer/artikelnummer som står ute i vänstra kanten på spellistan.
På detta format:
1 ATOMISWAVE MOTHER BOARD ATOMISWAVE SYSTEM 1160 4 (5).


Listorna uppdateras på hemsidan med jämna mellanrum allt eftersom spelen bokas. Detta är dock inte helt rättvisande och fel kan förekomma.
Spelen bokas enligt principen "Först till kvarn..." - därav spänningen i att spellistan släpps exakt kl. 21.00 - de bästa godbitarna går ofta fort.
Det kan också hända att Hiro får in en bokning i Japan innan vi hinner reservera spelet från Sverige. Därav bekräftas alla bokningar efter ett par dagar, innan vi betalar in pengar för prylarna.

Till höger på hemsidan syns en kolumn med fraktpriser. Om du är svensk - klicka på länken längst ner så att svensk frakt syns.
Denna kvot multiplicerar du med vikten på spelen du vill beställa, för att se vad frakten kommer kosta.
Vikten på spelen hittar du under länken "WEIGHTS" i högra menyn. Om vikten på ett kort är okänt, gissar dealmastern, och om det i slutändan slår på mer än 20% kan prisjustering upp eller ner ske.

Ta gärna hjälp på forumen för att ta reda på "vilket spel som passar till vilket system" och för att få generella råd om vad som är köpvärt och inte.

2. Partnerlistan
När du lagt din order dyker den inom kort upp på "PARTNERS" listan som du når från högra menyn på hemsidan.
Här kan du se vilka spel du beställt, fraktkostnad, partneravgiften och totalkostnaden på din order.
Du kan fortsätta beställa spel ända till dealen stängts utav dealmastern, Johan.

Du kan ej ta bort beställda spel från din order!
Detta då Hiro löpande reserverar och packar ner våra beställda spel i kartonger för transport.
Skulle vi tillåta ändringar i lagda ordrar skulle kostnaden för packning och administration stiga, och Hiro gör affärer med oss under förutsättning att det skall vara just väldigt enkelt och problemfritt för honom.
Så... var säker innan du lägger din order. Och skulle behovet av ett spel under dealens gång försvinna - vänligen försök sälja det. Be oss ej ändra på lagda ordrar. Tusen tack på förhand!

Kontrollera "PARTNERS" listan med jämna mellanrum. Här syns information om din order. Vad som händer, var produkterna finns just nu och betalstatus.

3. Dags att betala
Någonstans vid slutet av månaden, efter löning, brukar det vara dags att betala.
Du väljer själv om du vill betala i SEK, EUR eller USD och du betalar direkt till mitt bankkonto.
Säkerställ att alla kostnader betalas av avsändaren - dig. (använd ej sk. "delade bankkostnader").
Om du väljer att betala via Paypal - glöm ej lägga på 5% extra för Paypals avgifter.

När alla betalningar är inne från deltagarna blir varorna ivägsända från Japan till Sverige.
I Sverige kontrolleras allting en gång till. Både avseende att ordern är korrekt samt att spelen fungerar som de skall. Alla spel testas manuellt.

Den totala tidsåtgången från dess att alla betalningar samlats in tills du håller dina nya prylar i handen brukar vara ca 1-3 veckor, beroende på vart du bor och hur smidigt allt fortlöper.

Jag kommer såklart svara på alla frågor ang. Japandeal, men snälla ha koll på vad du beställer. Lär dig om de olika spelsystemen, det finns massvis av information på nätet om du letar lite. Jag kommer vid beställning även behöva din adress för att snabbt sända ut dina varor, och gärna kontaktuppgifter såsom telefonnummer och/eller e-post adress etc.

- Djupare insikt -

För att göra affärer med Japan behöver jag följa en del fastlagda regler och villkor.
En viktig sak är detta med att en order ej kan raderas eller prylar tas bort.
Anledningen till detta är att ordern packas allt eftersom varorna beställs. Det betyder att varor du beställd kan ligga i botten av en viss kartong, någonstans, och lagerpersonalen i Japan packar ej om redan färdiga kartonger.
Så... var säker innan du beställer. Ställ eventuella frågor innan beställningen läggs. Tack!

Inga av varorna säljs i någon webshop, inga varor lagerhålls i Sverige och inga varor auktioneras ut. Vad du ser i listorna är vad som finns.

Japandeal är tänkt att vara ett smart sätt för många tillsammans att handa billiga arkadprylar/spel från Japan.
Alla spel är orginal (ej bootlegs) om ej annat anges. Med detta sagt kan vi samtidigt konstatera att vi ej har tid att öppna kassetter, moderkortsskal och annat utan får anta att allt är orginaldelar. Skulle fel upptäckas byter Hiro ut aktuell felaktig del.

Ha kul och lycka till i jakten på exklusiva, billiga arkadspel!!

- Mitt spel fungerar inte.. -

Jag hjälper gärna till med det jag kan, men då vår hobby kräver vissa förkunskaper om elektronik och elektriska komponenter, räknas t ex inte en lös kondning, ett uttjänt batteri, ett ben på en krets som gått av och liknande småblessyrer, som något egentligt "fel att klaga på".
Räkna med att produkterna är gamla. De är alla testade "ok" både i Japan och i Sverige. Men saker och ting kan ändå hända, dels i frakten, och dels av ren ålderspåverkan.

Jag rekommenderar varmt Arkadtorget (www.arkadtorget.se) som källa till kunskap, hjälp vid problem och för att knyta nya kontakter med samma hobby.

Om ett spel skadats i transporten skall ersättningsanspråk ställas gentemot fraktbolaget direkt, ej gentemot mig (jag har endast bokat transporten, på uppdrag av dig).
Spel kan i vissa fall returneras och/eller ersättas av leverantören i Japan. Detta är dock en kostnadsfråga för aktuell partner, men jag hjälper till så gott jag kan i de fall sådant kan bli aktuellt.

Notera speciellt risken med att beställa extremt tunga eller känsliga enheter, t ex Taito Type-X spelsystem (PC-baserade). Risken ligger på beställaren, och ersättningsanspråk vid skada kan säkerligen ställas mot fraktbolaget, men mer än att varan fungerar då den sänds från mig kan inte jag garantera.

Generellt kan man säga att varornas funktion garanteras, och ofta kan produkter bytas ut, men eventuell returfrakt får respektive partner stå för.

- Extra-prylar, marquees & promo-produkter -

Räkna inte med att flyers, marquees, instruktionsblad och liknande ingår till spelen. Det gör det oftast inte.
Ibland händer det dock att partners har tur och får med sådant, och se det vid dessa tillfällen som ren bonus!
Alla produkter är begagnade om ej annat specifikt anges, och dessa kommer från arkadhallar och utställningar i Tokyo med omnejd.